New York design studio Lim+Lu rethink the flexible modern home with the stunning, pastel-coloured Happy Valley Residence in Hong Kong

Posted in Architecture
By Sam Bathe on 30 Nov 2016

happy-valley-apartment-lim-lu-2

Tasked with revamping a three-bedroom apartment in an aged Hong Kong residential building, New York design studio Lim+Lu wanted to challenge the structure of a conventional living environment. Creating a flexible, open-plan living space, while maintaining the option of privacy, suspended sliding doors can be closed to cordon off would-be ‘rooms’. The flexible, adaptive apartment has been designed to better suit our modern, transient way of living, especially in space-poor urban homes.

happy-valley-apartment-lim-lu-5

happy-valley-apartment-lim-lu-6

happy-valley-apartment-lim-lu-3

happy-valley-apartment-lim-lu-4

happy-valley-apartment-lim-lu-7

happy-valley-apartment-lim-lu-8

FAN THE FIRE is a digital magazine about lifestyle and creative culture. Launching back in 2005 as a digital publication about Sony’s PSP handheld games console, we’ve grown and evolved now covering the arts and lifestyle, architecture, design and travel.

We’ve been featured on the front page of Reddit and produced off-shoot club night Friday Night Fist Fight, launched a Creative Agency and events column The London List.

FAN THE FIRE is edited by founder, Creative Director and Editor-in-Chief, Sam Bathe. Site by FAN THE FIRE Creative.

You can contact us on: mail@fanthefiremagazine.com

Follow us on Facebook, Twitter, Dribbble, Instagram and RSS.