The Russet Residence’s glass boxes jut out to make the most of Vancouver’s glorious natural landscapes

Posted in Architecture
By Sam Bathe on 27 Aug 2014



With glorious floor to ceiling windows, Splyce Design‘s breathtaking Russet Residence serves up stunning views of the Vancouver landscape from wherever you look. With boxed rooms jutting out from the main structure, Splyce have created extra vantage points to immerse residents in the surrounding environment. Across three stories, the main entrance is on the middle level boasting a double-height atrium and big skylight, a media room, wine cellar, guest bedroom and two bathrooms are on the lower level with three main bedrooms, two bathrooms, a roof terrage and a garage on the top level.









Check out more of Splyce Design’s work on their site:

FAN THE FIRE is a digital magazine about lifestyle and creative culture. Launching back in 2005 as a digital publication about Sony’s PSP handheld games console, we’ve grown and evolved now covering the arts and lifestyle, architecture, design and travel.

We’ve been featured on the front page of Reddit and produced off-shoot club night Friday Night Fist Fight, launched a Creative Agency and events column The London List.

FAN THE FIRE is edited by founder, Creative Director and Editor-in-Chief, Sam Bathe. Site by FAN THE FIRE Creative.

You can contact us on:

Follow us on Facebook, Twitter, Dribbble, Instagram and RSS.