Studiofour creates amazing view corridors with their Victorian conversion Alfred Street Residence

Posted in Architecture
By Sam Bathe on 8 Oct 2014



Originally a single level property, Studiofour‘s renotation of the Victorian Alfred Street Residence replanned to add a first floor and create a dynamic space ready for family life. Creating an amazing view corridor from front to back, the house in Prahran, Australia, connected the exterior courtyards to the kitchen for easy outdoor dining, while creating an apparent extension of space to the living room.







Check out more of Studiofour’s projects on their site:

FAN THE FIRE is a digital magazine about lifestyle and creative culture. Launching back in 2005 as a digital publication about Sony’s PSP handheld games console, we’ve grown and evolved now covering the arts and lifestyle, architecture, design and travel.

We’ve been featured on the front page of Reddit and produced off-shoot club night Friday Night Fist Fight, launched a Creative Agency and events column The London List.

FAN THE FIRE is edited by founder, Creative Director and Editor-in-Chief, Sam Bathe. Site by FAN THE FIRE Creative.

You can contact us on:

Follow us on Facebook, Twitter, Dribbble, Instagram and RSS.