Cluny House, Singapore

Posted in Architecture
By Sam Bathe on 30 Jun 2011

Boasting a garden that’s lusciously overgrown in all the right ways, the Cluny House in Singapore, by Guz Architects, makes perfect use of its expansive open courtyard. Mixing vegetation with a pond and a pool, the building effortlessly blends nature and technology to produce a family home that is both luxurious and sustainable. Photovoltaic cells and solar water heaters allow for passive cooling and cross ventilation to reduce energy usage, while irrigation tanks and roof gardens collect and recycle rainwater.

FAN THE FIRE is a digital magazine about lifestyle and creative culture. Launching back in 2005 as a digital publication about Sony’s PSP handheld games console, we’ve grown and evolved now covering the arts and lifestyle, architecture, design and travel.

We’ve been featured on the front page of Reddit and produced off-shoot club night Friday Night Fist Fight, launched a Creative Agency and events column The London List.

FAN THE FIRE is edited by founder, Creative Director and Editor-in-Chief, Sam Bathe. Site by FAN THE FIRE Creative.

You can contact us on:

Follow us on Facebook, Twitter, Dribbble, Instagram and RSS.